شهردار نیر گفت: طبق امار جمعیت شهر نیر از ۸۰ هزار نفر به ۲۰ هزار تقلیل یافته است و امروز شهرستان نیر تبدیل به یک شهرستان مهاجرت فرست شده است.
شهردار نیر گفت: در سه دهه اخیر رشد منفی ۹ درصد جمعیت در نیر به ثبت رسیده که حتی در این زمینه از نروژ، هلند، دانمارک و سوئد نیز وضعیتمان از لحاظ کاهش جمعیت بغرنجتر است.
جلال ممیزاده در جمع تعدادی از خبرنگاران در نیر اظهار کرد: ما به نقش و جایگاه رسانهها در تنویر افکار عمومی اعتقاد راسخ داریم و امیدواریم در سایه همت اصحاب رسانه بتوانیم جایگاه واقعی نیر را در حوزه توسعهای و پیشرفت نیر در سطح ملی و استانی ترسیم و تبیین کنیم.
وی جایگاه شورای شهر و شهرداری را در پاسخ به مطالبات و توقعات مردم به عنوان یک جایگاه قانونی یادآور شد و خاطرنشان کرد: هر چند ما نمیتوانیم به همه این خواستهها و مطالبات پاسخ دهیم اما در حد وسع و توان تلاشمان بر پیگیری و پیشبرد کارهاست.
شهردار نیر با تبریک چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و ایامالله دهه فجر یکی از اصلیترین هدفگذاریهای انقلاب را توجه به خواستههای مردم در قالب شوراها و نهادهای مدنی اعلام کرد و گفت: شورای شهر و شهرداری قابل اعتمادترین نهاد برای مراجعه مردم محسوب میشود و قطعا آحاد مردم شورای شهر را مامن و پناهگاه خود میدانند.
ممیزاده جایگاه ۴ هزار ساله نیر را در حوزههای مختلف به ویژه آثار تاریخی، ابنیهها و میراث فرهنگی یادآور شد و گفت: نباید این جایگاه ارزشمند نیر در محاق فراموشی قرار گیرد بلکه امیدواریم همه ظرفیتهای نیر اعم از گردشگری، تاریخی، کشاورزی و صنعتی احیا شود.
وی وجود ۷ منطقه نمونه گردشگری را در نیر یادآور شد و بیان کرد: از ۳۶ منطقه نمونه گردشگری استان ۷ منطقه در نیر واقع شده که این مناطق ظرفیت عظیم جذب گردشگری محسوب میشود که در مجموع ۲۰ درصد مناطق نمونه گردشگری در ید تملک و اختیار این شهرستان است.
شهردار نیر افزود: به رغم این ظرفیت توسعه گردشگری نیر مغفول مانده و نسبت به توانمندی منطقه کم لطفیها و بیمهریها را شاهد هستیم در حالی که به دلیل عدم توسعه یافتگی نیر و محرومیت این منطقه مهاجرتهای بیرویه را از نیر به سایر مناطق شاهد بودیم به طوری که جمعیت نیر از ۸۵ هزار نفر در سال ۵۵ براساس آخرین سرشماریها به کمتر از ۲۰۹ هزار نفر رسیده که یک رشد منفی ۹ درصد را نشان میدهد.
ممیزاده تدبیر مناسب مسئولان را در تامین معاش و زیرساختها در نیر با هدف جلوگیری از مهاجرتهای بیرویه یادآور شد و بیان کرد: ما با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی میتوانیم در این منطقه مناطق گردشگری نظیر نوالار و بولاغلار را با داشتن سیمای آب مناسب، درختان، شرایط کوهستانی و تلفیقی از فضای مناسب و محیط زیبا و تلطیفگونه برای گردشگران از این شرایط برای جذب گردشگران داخلی و خارجی استفاده کنیم.
وی معطل ماندن چندین ساله اجرای طرح تفصیلی را در نوالار و بولاغلار به خاطر برخی کارشکنیها و بیتوجهیها یادآور شد و افزود: ما در چند ماه اخیر سعی کردیم تا طرح تفصیلی و جامع بولاغلار نیر را تهیه و نهایی کنیم.
انقلاب فضای سبز و نورپردازی در نیر
شهردار نیر در ادامه سخنان خود به تغییر چهره شهر نیر به ویژه در هنگام شب با نورپردازیهای انجام شده در دو ماه اخیر اشاره و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه نیر مدخل ورودی استان از آذربایجام شرقی و غربی است و یک کریدور شرق به غرب محسوب میشود ما با افزایش سرانه فضای سبز و بهبود شرایط نورپردازی سعی میکنیم تا بهترین و مناسبترین شرایط را در این شهرستان در این حوزهها فراهم کنیم.
ممیزاده هویت شهری را بر مبنای توسعه فضای سبز، توجه به نورپردازی و رنگ و … یادآور شد و بیان کرد: ما در هر سه حوزه برنامههای کاری مفصلی را در حال اجرا داریم به طوری که نصب چراغ چشمکزن در ۳۱ نقطه شهری نظیر تقاطعها و ورودی شهر، اجرای برج نور در نیر، ۲۰ مورد حصارکشی در مکانهای مخروبه، اصلاح هندسی سه میدان نظیر میدان نماز و شهدا و نصب المانهای جدید در این میادین را از برنامههای شهرداری نیر اعلام کرد.
وی از نیر به عنوان آب شهر ایران یاد کرد و گفت: در کنار احداث بلوارها با نماد و المان آب در نیر ما نسبت به طراحی و اجرای رفوژهایی به شکل آبنما اقدام کردیم و در کنار آن پازلکاری در مسیرهی مختلف، افزایش سرانه فضای سبز، انتقال آرامستان به محل جدید و مطالعات برای محل جدید دفن زباله شهری به عنوان یک طرح پژوهشی با دانشگاه آزاد اسلامی و احداث بنا در مکان جدید دفن پسماند و زباله در دستور کار قرار گرفته است.
شهردار نیر با بیان اینکه در این دو ماه شهرداری نیر ۶۱۵ میلیون تومان پروژه به رغم نامساعد بودن شرایط جوی مصوب و در حال اجرا دارد، خاطرنشان کرد: اجرای جدولگذاری در معابر به طول ۳۰۰ متر، روشنایی معابر شهری به ارزش ۱۵۰ میلیون تومان، تجهیز مبلمان اداری و تغییرات در ۵۱ مورد فضای اداری، تجهیز سلن ویدئو کنفرانس با ظرفیت ۴۵ نفر از جمله این اقدامات بوده است.
ممیزاده از پیگیریها برای راهاندازی آمفیتئاتر و تالار پذیرایی در نیر خبر داد و اظهار کرد: در تلاش هستیم تا یک تالاری را برای شهروندان جهت برگزاری مراسمات عروسی احداث و راهاندازی کنیم تا خانوادهها بتوانند در این مکان با تدارک برخی امکانات از سوی شهرداری عروسی فرزندان خود را در مکانی مطلوب برگزار کنند.
وی به ساماندهی کشتارگاه و فعالیت مجدد آن به عنوان محل درآمد شهرداری اشاره کرد و گفت: ما با پرداخت ۶۶۰ میلیون تومان به شرکت گاز نسبت به راهاندازی جایگاه سیانجی اقدام کرده و در کنار آن به رغم محدودیت منابع درآمدی سعی داریم تا با پرداخت بدهی شهرداری به نهادهای مختلف در اقساط چندین ماهه زمینه حل مشکلات و گرههای این مجموعه خدماترسان را فراهم کنیم.
شهردار نیر اضافه کرد: در کنار پرداخت به موقع حقوق کارکنان و عیدی آنها در بهمنماه شهرداری نسبت به پرداخت بدهی سالهای گذشته به بیمه تامین اجتماعی و همچنین بدهیهای گذشته اقدام کرده تا به سرعت شورا و شهرداری بتواند از این شرایط انباشت بدهیها خارج شود.
انتهای پیام/
