شنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۹ - ساعت : ۱۴:۰۵
۱۳۹۹/۰۲/۰۶ :: ۱:۳۷

تره فرنگی، سبزی پر خاصیت

تره فرنگی، مانند سیر و پیاز موجب کاهش ابتلابه سرطان روده و پروستات و تثبیت قندخون می شود.

تره فرنگی، سبزی پر خاصیت

تره فرنگی، مانند سیر و پیاز موجب کاهش ابتلابه سرطان روده و پروستات و تثبیت قندخون می شود.

تره فرنگی

یکی از سبزی های پرخاصیتی است که رویش آن در فصل بهار بیشتر است. این سبزی از خانواده پیاز و مانند آن سودمند و سرشار از ویتامین و املاح معدنی بوده و دارای برگ های سبزرنگ به شکل نوار با غلاف دراز است. تره فرنگی ۲ نوع دارد؛ یکی پیازش کوچک تر و دیگری بزرگ تر است. اغلب آنهایی که پیاز بزرگ تر دارند را خام نمی توان خورد و معمولابه صورت پخته در تهیه سوپ های مختلف و کوکو به کار می برند. تره هایی هم که پیاز کوچک تر دارند را به صورت خام در سالاد سبزی استفاده می کنند.

خواص تغذیه ای و درمانی

تره فرنگی سرشار از ویتامین های B و C و دارای مقادیر قابل توجهی املاح معدنی نظیر: آهن (عامل اکسیژ ن رسانی به خون)، منیزیم (ضدسرطان)، گوگرد (ضدعفونی کننده قوی)، پتاسیم (کاهش دهنده فشار خون) و فسفر (تقویت کننده حافظه) است. البته خوب است بدانید ویتامین C، آهن، منیزیم و کلسیم تره فرنگی کمتر از سبزی تره است. معمولاسوپ تره فرنگی را به بیماران مبتلابه سوءهاضمه و کسانی که مبتلابه رماتیسم و کم خونی هستند توصیه می کنیم. این سوپ معده های ضعیف را تقویت کرده و در عین حال خاصیت ملینی دارد. این سبزی در هنگام پخته شدن از خود لعاب لزجی تراوش می کند که به همراه تار و پود سلولزی اش می تواند بقایای مدفوع و سموم روده را به خارج دفع کند. لذا برای مبتلایان به یبوست و بواسیر بسیار نافع است.

تمام برگ های سبز تره فرنگی به دلیل دارا بودن مواد گوگردی ضدعفونی کننده قوی بوده و موجب تقویت دستگاه ریوی می شوند. این مواد از طریق خون وارد ریه ها شده و عفونت های مجاری تنفس و ورم گلو را التیام می بخشد و از لحاظ خاصیت ادرارآوری در درجه اول قرار دارد. لذا با خوردن خام تره فرنگی در انواع سالادها به حفظ سلامتی خود کمک بسزایی می کنید. مصرف این سبزی مفید بعد از غذا مانع از ترش کردن می شود و خلط آور خوبی است و غریزه جنسی را تقویت می کند.

توصیه ها

۱ اگر می خواهید با تره فرنگی کوکو درست کنید در هنگام طبخ از شعله ملایم استفاده نمایید تا روغن آن نسوزد و محتویات آن ازجمله تخم مرغ به آرامی پخته و مغزپخت شود. در این روش پخت تخریب مواد مغذی به حداقل خود می رسد ولی به دلیل آن که ویتامین C سبزیجات به حرارت حساس است در ضمن پخت از مقدار آن بسیار کاسته می شود. لذا به همراه این غذا از سالاد گوجه فرنگی و خیار استفاده کنید تا کمبود ویتامین C این غذا جبران شود.

۲ در این کوکو از روغن زیاد استفاده نکنید، چراکه روغن باعث سنگین و دیرهضم شدن آن می شود.

۳ به دلیل آن که بیشتر سبزیجات حاوی سدیم بالایی هستند از مصرف نمک در کوکو یا سوپ تره فرنگی اجتناب کنید و برای مزه دار کردن کوکو از زرشک و سوپ از آب لیمو استفاده کنید. این مواد علاوه بر ویتامین C سرشار از پتاسیم بوده و می توانند اثرات نامطلوب سدیم را کاسته و جایگزین نمک شوند. در ضمن جهت مقوی تر شدن و خوشمزه و سهل الهضم شدن کوکو می توانید از گردو در آن استفاده کنید.

توجه: این غذا را می توانید حداکثر تا ۲ روز در یخچال نگهداری کنید و قبل از مصرف مجدد باید آن را تا دمای ۷۰ درجه سانتی گراد حرارت دهید.

فاخره بهبهانی

مطالب مرتبط
    ببخشید، هیچ مطلبی مرتبط با این پست یافت نشد !
اشتراک این خبر :
برچسب ها :

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است