شنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۹ - ساعت : ۲۲:۱۶
۱۳۹۹/۰۲/۱۲ :: ۲۳:۳۰

سویا ، گیاهی با خواص متفاوت

سویا قرنهاست که غذای مردم آسیا بویژه چین بوده است و چینی ها آن را همراه با برنج به عنوان غذای اصلی خود مصرف می کنند.

سویا ، گیاهی با خواص متفاوت

سویا قرنهاست که غذای مردم آسیا بویژه چین بوده است و چینی ها آن را همراه با برنج به عنوان غذای اصلی خود مصرف می کنند.

سویا

درباه سویا

آمریکا بزرگترین تولید کننده سویا می باشد و تقریبا دو سوم محصول کل دنیا را تولید می کند. سویا در ایران به نام لوبیا روغنی،لوبیا چینی، سوژا و دانه سویا معروف است.

سویا گیاهی است یک ساله دارای ساقه پرشاخه، برگهای آن بیضی، نوک تیز و سبز رنگ می باشد. میوه آن شبیه لوبیاست که در هر غلاف آن سه تا پنج دانه جدا از یکدیگر وجود دارد. رنگ دانه سویا بر حسب انواع مختلف متفاوت است و به رنگهای زرد، سفید،سیاه، خاکستری و خالدار دیده می شود.

دانه سویا به بزرگی یک نخود کمی مسطح و گرد است. دانه سیاه سویا بیشتر در طب گیاهی مصرف دارد، ولی از دانه زرد رنگ آن بیشتر برای روغن گیری استفاده می کنند. سویا پروتئین و مواد مغذی زیادی دارد.

سویا از چین به نقاط دیگر دنیا راه یافته است و به طور وحشی در آن کشور وجود دارد.

سویا حدود ۳۵۰۰ نوع مختلف دارد که هر کدام آب و هوای مخصوصی را می خواهد.

ترکیبات شیمیایی سویا:

سویا از نظر ویتامینهای گروه B بسیار غنی است و دارای مقداری ویتامینهای C،D،E،K و کمی کاروتن می باشد.

دانشمندان موفق شده اند که از لوبیای سویا یک نوع آنتی بیوتیک ارزان قیمت تهیه کنند که «مورومیکس» نامیده می شود و باکتری های مضر روده را از بین می برد.

 

سویا

 

مقدار پروتئین سویا ۵/۱ برابر گوشت گاو می باشد و منبعی غنی از پروتئین است. برای درست کردن شیر سویا، دانه سویا را له کرده و به مدت ۲۴ ساعت تحت تاثیر آب قرار می دهند، سپس آن را صاف می کنند و بدین ترتیب نوشابه ای مانند شیر به دست می آید که منبع غذایی خوبی است که می توان به جای شیر گاو مصرف کرد.

روغن سویا که از فشردن دانه های له شده به دست می آید، رنگی زرد مایل به قرمز دارد و دارای بوی مخصوصی شبیه بوی لوبیاست و در حرارت ۱۵ درجه منجمد می شود، ولی در درجه حرارت معمولی حالت روان دارد.

 

سویا

خواص دارویی سویا :

۱) سویا مقوی و بادشکن است

۲) دانه سویا، مدر، تب بر و ضد سم است

۳) در چین، دانه سویا را به عنوان ضد سم مصرف می کنند

۴) شیر سویا غذای مفیدی برای کودکان است

۵) نان سویا برای مبتلایان به بیماری قند بسیار مناسب است؛ زیرا اولا ارزش غذایی زیادی دارد، ثانیا مواد نشاسته ای که تبدیل به قند می شود در آن کم است

۶) دانه های سبز سویا را له کرده و بصورت ضماد درآورید، این ضماد برای زخمهای آبله و سایر زخمها مفید است، همچنین برای رفع التهاب و قرمزی پای بچه ها که بر اثر ادرار به وجود آمده، مفید است.

۷) سویا برای مبتلایان به نقرس و رماتیسم و اشخاصی که بدن ضعیفی دارند، بسیار مفید است.

۸) دانه سویا برای تحریک اشتها به کار می رود.

۹) دانه سویا را برای از بین بردن بوی گوشت به کار می برند

۱۰) دانه سویا را به غذاهایی که تردید دارید سالم باشد، مخلوط کرده تا سم آن را خنثیکند

۱۱) دانه سویا ملین،خنک کننده و ضد سم است

۱۲) اگر ادرار کسی به خون آلوده است دانه سویا آن را درمان می کند

۱۳) دانه سویا برای سوختگی پوست مفید است

۱۴) فرآورده های سویا برای پیشگیری سرطان مفید است

۱۵) سویا به فعالیت روده ها و دفع منظم سموم کمک می کند

۱۶) سویا مقدار تری گلیسیرید خون را پایین می آورد

۱۷) برای تمیز کردن شریانها از فرآورده های سویا استفاده کنید، حتی کسانی که مبتلا به تصلب شرایین و در معرض خطر قلبی هستند، اگر از سویا استفاده کنند و گوشت را از برنامه غذایی خود حذف کنند، به زودی شریانهای آنان تمیز و جوان خواهد بود.

۱۸) سویا سنگ کیسه صفرا را شکسته و خارج می کند و اگر از فرآورده های سویا استفاده کنید، در بدن شما سنگ کیسه صفرا تولید نخواهد شد، اگر سنگ کیسه صفرا دارید، رژیم خود را به سویا تغییر دهید.

۱۹) سویا برای سلامت روده بزرگ و تنظیم تخلیه و دفع مواد زاید بسیار مفید است.

۲۰) سویا برای درمان سرطان کولون مؤثر است.

۲۱) سویا از سرطان سینه جلوگیری می کند.

۲۳)سویا منبع غنی هورمون استروژن است، بنابراین می توان جانشین هورمونهای مصنوعی در دوران یائسگی باشد.

 

سویا

طرز استفاده:

فرآورده های سویا زیاد است و بسته به نوع سلیقه می توانید از آنها استفاده کنید؛ مانند شیر سویا، شیر بریده سویا،بلغور سویا، سویای بو داده،پروتیئن سویا، دانه سویا، سویای تخمیر شده،جوانه سویا و غیره

اشتراک این خبر :
برچسب ها :

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است