انتشار : پنجشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۵

 ۸۰۰ هزار تن سیب زمینی در اردبیل تولید می شود 

خلیل نیکشاد گفت: هم اکنون بیش از ۱۲ هزار بهره‌بردار کشاورزی سیب‌زمینی کار در استان فعال هستند و سالانه با اختصاص حدود ۲۲ هزار هکتار از اراضی زراعی استان به کشت سیب زمینی، بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن محصول تولید و روانه بازار می‌کنند.

خلیل نیکشاد

مدیرکل جهاد کشاورزی استان اردبیل از سیب‌زمینی کاران دشت اردبیل خواست تا برای جلوگیری از شیوع آفات و بیماری‌های محصول، از بذر بومی و محلی تولید شده در مزارع منطقه استفاده کنند.

خلیل نیکشاد در اجتماع سیب زمینی کاران دشت اردبیل در روستای گیلانده افزود: دشت اردبیل شامل اراضی زراعی شهرستان‌های نیر، نمین، اردبیل و سرعین از نظر بهداشت خاک و سلامت زمین و آب جزو مناطق سالم کشور بوده و از پاکترین دشت‌های ایران برای کشت سیب‌زمینی محسوب می‌شود.

وی بیان کرد: بذر سیب‌زمینی دارای شناسنامه و گواهی تایید در کشور به شکل تجاری تولید نمی‌شود و به همین علت سیب زمینی‌هایی که به عنوان بذر از استان‌های دیگر به اردبیل منتقل می‌شود، منشا خوراکی دارد و سلامت بذر سیب‌زمینی اردبیل بیشتر از آنهاست.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان اردبیل نیاز استان به بذر سیب‌زمینی را بیش از ۷۰ هزار تن و گردش مالی تامین و خرید آن را بسیار بالا عنوان و گفت: سیب زمینی کاران استان به کارشناسان جهاد کشاورزی اعتماد کنند و در مزارع خود از بذر بومی استفاده کنند.

وی بیان کرد: کشاورزان با خرید بذر گواهی نشده و آلوده از استان‌های دیگر، آفات جدید و بیماری‌های محصول را به این استان منتقل می‌کنند در حالی که دشت اردبیل توان تولید بذر سالم مورد نیاز خود را دارد و نباید با واردات بی‌رویه سیب زمینی به نام بذر و با ایجاد بستر برای بروز آفات و بیماری، تولید سیب زمینی در این منطقه به خطر بیفتد.

نیکشاد از کشاورزان خواست تا مزارع خود و کشاورزان همسایه را در زمان سطح سبز پایش کرده و بذر مورد نیاز خود را از مزارع مطلوب و دارای کمترین مشکل تامین کنند.

وی توان تولید بذر در استان اردبیل را بالا عنوان کرد و با اشاره به فعالیت چهار مرکز تولید بذر در استان اردبیل گفت: سالانه بیش از ۴.۵ میلیون قطعه مینی تیوبر (بذر غده کوچک) در استان تولید می‌شود.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان اردبیل، کمیت و کیفیت سیب زمینی اردبیل را در کشور سرآمد خواند و افزود: آب و خاک مناسب و کشاورزان باتجربه و کاربلد سیب زمینی کار، عدم آلودگی به عوامل بیماری موجب شده است که سالانه بیش از ۲۰ درصد محصول سیب زمینی کشور در اردبیل تولید شود و پذیرفتنی نیست که این استان نتواند بذر خود را تولید کند.

 

سیب زمینی

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.