شوهرم خیلی به تمیز بودن خانه حساس است
مشاوره زوجین
سوال:
خانمی ۲۹ ساله و خانهدار هستم. شوهرم ۳۳ ساله و کاسب است. مشکل ما این است که او خیلی به تمیز بودن خانه حساس است. من هم واقعا برای مرتب بودن خانه تلاش میکنم اما دو تا بچه داریم که امکان کنترلشان وجود ندارد. او هم این مسئله را از چشم من میبیند و میگوید تو بیعرضهای. چه کنم؟
پاسخ:
خواهر گرامی، در خصوص حساسیت همسرتان به تمیزی که در پیامکتان به آن اشاره کردهاید، دو احتمال را بررسی میکنیم: احتمال اول اینکه شما اهل رعایت نظافت و تمیزی در حد معمول هستید ولی همسرتان دچار وسواس در تمیزی هستند و دوست دارند شما هم همه چیز را مانند ایشان رعایت کنید. احتمال دوم این است که شما اهل رعایت نظافت نیستید و همسرتان انتظار معقول دارد. تکلیف شما در احتمال دوم مشخص است و بعید به نظر می رسد که شرایط تان این گونه باشد، به خصوص که خودتان هم گفته اید من برای مرتب کردن خانه تلاشم را می کنم. درعین حال اگر اینطور است توجه شما را به مطلب سمت چپ یعنی ستون بانوان جلب میکنیم. حالا بنا را بر احتمال اول میگذاریم یعنی وسواس همسرتان و رعایت در حد اعتدال شما و اینکه تغییر عادت های رفتاری غلط کمی زمان بر است و نیازمند کمک گرفتن از مشاور در درمان وسواس شوهرتان.
بچهها را مسئول مرتب کردن خانه کنید
گفتهاید که امکان کنترل بچهها وجود ندارد. در خصوص حساس بودن همسر شما به تمیزی باید چند راهکار در ارتباط با کودکانتان را به شما یادآوری کنم. اگر بچهها اتاق جدا دارند، ریخت و پاش لوازمشان را محدود به اتاق خودشان کنید. برای بچهها ساعت و مکان آزادی را مشخص کنید. مثلا به آنها بگویید بعد از صبحانه میتوانید تا قبل ناهار از اسباب بازیهایتان در پذیرایی استفاده کنید و قبل از غذا همه باید جمع شوند. از آنجا که برای کودکان عادت کردن به مسئله نظم در بازی و قاعدهمند شدن کمی زمان بر و نیازمند حوصله است، بهتر است کارها را کوچکتر کنید. تعداد وسایل در دسترس کودکان را کم کنید تا نگران به هم ریختگی منزلتان نشوید. این مسئله موجب میشود کنجکاوی کودکان به اسباببازیهایشان حفظ شود و به صورت دورهای وسایل را عوض کنید و یک سری دیگر در اختیارشان بگذارید. یک راه خوب برای مسئول کردن بچهها درباره انجام کارهای مربوط به اتاق و حیطهشان این است که پاداش یا امتیازی را که قرار است به آن ها بدهید ، مشروط کنید به انجام کامل کاری که خواستهاید. مثلا دیدن کارتون مورد علاقه بعد از جمع کردن اتاق.
فهرست تمیزکاری ایجاد کنید
بچهها ممکن است ندانند برای مرتب کردن خانه باید از کجا شروع کنند و با خود بگویند: «وای، من هیچ وقت نمیتونم این اتاق رو مرتب کنم، چرا خودم رو به زحمت بندازم؟» شما فقط کمکش کنید تا شروع کند. توصیه میشود از مجموع کارهای لازم برای تمیزی اتاق یک فهرست تهیه کنید. برای بچههای کوچک با تصاویر و برای بزرگ ترها با نوشته ،دستورالعملها را تعیین کنید: ۱- رخت خوابت را مرتب کن، ۲-رخت های چرک را داخل سبد بگذار، ۳- لباسهایت را آویزان کن، ۴-اسباببازیها را از وسایل دیگرت جدا نگهدار و ۵-کف اتاقت را جارو بزن.
با شوهرتان صحبت کنید
بعد از این تغییرات و در یک فرصت مناسب با شوهرتان در همین باره صحبت کنید و به او بگویید که شما تمام تلاشتان را به کار گرفتهاید. درباره کارهایی که برای تمیزی خانه صورت میگیرد، به او گزارش دهید تا در جریان کم و کیف این اتفاق قرار بگیرد.
نویسنده : صدیقه معدنی | کارشناسارشد روانشناسی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰